Airconditioning

airco 400x300U, als bezitter van een auto met airconditioning, gaat er vanuit dat deze wordt onderhouden door de garage als u de auto wegbrengt voor een onderhoudsbeurt. In de praktijk blijkt dat echter niet zo te zijn. Vaak wordt er een "controle" of een "airco check" aangeboden. Maar wat wordt daarmee bedoeld? Wat wordt er precies gecontroleerd? Hoe wordt uw auto airco onderhouden? U als klant weet niet waar u aan toe bent.

Realiseert u zich dat er ± 500 tot 1000 gram koudemiddel in een airco systeem zit en dat dit door een natuurlijk proces vermindert. Doordat uw airco te weinig koudemiddel heeft, heeft uw compressor te weinig olie om gesmeerd te worden. Het gevolg daarvan kan zijn, dat de compressor te heet wordt en daardoor vast loopt.

Dit brengt onnodig hoge kosten met zich mee, wat u natuurlijk niet wilt.

U kunt deze ellende voorkomen door elke 2 jaar uw airco preventief te laten onderhouden. Autotempel is daarin gespecialiseerd. Met onderhouden bedoelen wij niet alleen even het bijvullen van uw airco. Hier komt meer bij kijken.

Mijn airco werkt niet, wat nu?

Een veel gehoord antwoord is dan: "oh, die moet even bijgevuld worden". Dit is in veel gevallen een misvatting! Er wordt een aantal zaken over het hoofd gezien.

Dit kan zijn:

Uw airco kan een lek hebben.
Uw airco kan een storing hebben.
Er kan een onderdeel kapot zijn.
In te veel gevallen wordt dus in eerste instantie een airco bijgevuld. Helaas blijkt vaak dat dit niet de oplossing is voor uw probleem. Erger nog, uw airco kan juist nog meer schade oplopen. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring en steeds meer kennis opgedaan. Hierdoor weten wij precies welke onderdelen kwalitatief goed zijn en wat uw airco precies nodig heeft. Ook voor regulier onderhoud en advies over uw airco kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Juist om u beter van dienst te kunnen zijn werken wij alleen op afspraak.

Dan gaan we als volgt te werk:

We stellen een diagnose. Hierbij kunnen talloze oorzaken aan het licht komen, die het probleem van uw airco verklaren. Van simpel tot ingewikkelder. Daarbij gebruiken wij professionele hulpmiddelen en onze jarenlange ervaring, om te achterhalen waarom uw airco niet (goed) werkt. Op het moment dat wij weten waar het probleem vandaan komt en hoe dit te verhelpen, kunnen we overgaan tot reparatie. Vraag naar de voorwaarden.